Sminktips för ögonen

Vi tänkte här återigen ta upp lite om skönhet såsom smink med mera. Vi skrev bland annat om foundation här vilket är ett fantastiskt bra hjälpmedel.

I detta inlägg tänkte vi fokusera på ögonen, vilket innefattar bland annat ögonbrynen och ögonfransarna.

Tips på lite smink för ögonen

Eyeliner och kajal

Något av det allra vanligaste sminket för ögonen är väl eyeliner som vi klumpar ihop med kajal. Redan på de gamla egypternas tid använde kvinnorna mascara-liknande produkter.

Det finns lite olika stilar, det klassiska är bara ett vanligt ”streck” men vår favorit är att göra en vinge ut mot tinningen. En riktigt bra eyeliner är denna från NYX.

Ögonfransserum

Ögonfransarna är sjukt viktigt när det kommer till att få en snygg ögonmakeup. Desto större, längre och fylligare desto bättre! Därför har det växt fram en stor kategori med serums och growth-boosters så kallat ögonfransserum.

Det serumet gör är att få dina ögonfransar att växa extra mycket så de blir större och längre än vanligt. Det är en helt fantastiskt bra produkt som ger dig en grym edge i sminkandet. För mer info om ögonfransserum samt bästa produkter tipsar vi om denna artikel.

Mascara

Mascara

Mascara är också en av de allra vanligaste make up produkterna på marknaden. Mascara ger dina ögonfransar en bättre look och vi föredrar det framför t.ex. lösögonfransar. Det går såklart utmärkt att kombinera med ögonfransserum som vi nämnde ovan för att få extra långa ögonfransar som man sedan kan kröna med lite mascara!

Många funderar på om de ska köpa en vattenfast variant eller ej. Vår rekommendation är att inte göra det. Detta eftersom en vattenfast sliter extra mycket på fransarna då den är svårare att tvätta bort. Undvik istället regn och i värsta fall acceptera att det blir lite sämre bara 🙂

Detta var lite tips och information från oss, hoppas ni uppskattar dem! Ha det bra så länge så hörs vi!

Inre och yttre skönhet

Vi bloggar främst om så kallad inre skönhet här på jagtid.nu, men vi påstår dock inte att den yttre är utan betydelse! Vi tänkte gå igenom lite grundläggande koncept samt ge våra tips på hur du kan maximera både den yttre och den inre skönheten!

Inre skönhet

Inre skönhet är viktigast

Att vara vacker på insidan är, vad folk än säger, det viktigaste på alla plan. Är du inte vacker på insidan kommer du bli olycklig och ensam. Vad innebär det då att vara vacker på insidan? Om vi ska vara rakt på sak så handlar det om att minimera egot och sluta ta dig själv på så stort allvar. En person som är utseendefixerad och fåfäng bryr sig bara om sig själv. Det leder till alla sorters problem.

Olika sätt för att bli vacker på insidan

Det handlar främst om att stilla sinnet och att hitta inre frid. Det finns många olika sätt att göra det på. Ett av de vanligaste är genom meditation. Vi kan rekommendera en speciell form av meditation som brukar benämnas letting go. Vidare är det bra att läsa olika spirituella böcker för att kunna få nya insikter och kunskaper om världen. Sist men inte minst bör man också göra rent praktiska saker. Det kan handla om att utmana sig själv så som att hålla tal eller prata med främlingar.

Yttre skönhet

De flesta vet nog vad yttre skönhet betyder. Det är helt enkelt hur ”snygg” eller ”vacker” man är. Dock ska man veta att yttre skönhet är meningslöst utan den inre. Hur so helst finns det såklart sätt att maximera sitt yttre på.

Smink och kosmetika

Foundation är det bästa sminket enligt oss

Den kan tyckas fel att rekommendera smink i en sådan här blogg, men lite lagom är bara positivt enligt oss! Det skulle krävas en separat artikel för att gå igenom all make up vi vill rekommendera. Så vi nöjer oss med att nämna en sak, vilket är foundation. Foundation är det bästa sminket eftersom det kan ge dig en mjukare och fräschare hy. Se bara till så du inte blir helt ”beroende” av det! Läs mer och hitta den bästa foundation här!

Träning

Utöver smink för ansiktet är det bra att hålla sig i form. Att vara fet och slapp är både fysiskt och psykiskt ohälsosamt. Du måste dock inte har perfekt kropp med tvättbräda osv. men håll dig i en god slank form åtminstone!

Det var allt för denna gång, hoppas ni gillade artikeln!

Hitta inre frid

Känner du dig stressad? Har du svårt att hinna med allt som du vill? Jobb, vänner, familj, nöjen med mera. Slappna av, du är inte ensam!

I mitt jobb kommer jag i kontakt med otaligt många stressade och utbrända människor. Det är verkligen inte hälsosamt, det leder till psykisk och fysisk ohälsa samt snabbare åldrande och risk att dö i förtid.

Vad är det som har hänt, varför ser det ut så här i dagens samhälle?

Jo, vi ställer allt för höga krav på oss själva. Vår barriär för att ”få” må bra och vara lyckliga är orimligt hög. Vi måste ha ett kvalificerat jobb, bra relation, många kompisar, givande nöjen, skaffa den ”perfekta” familjen och så vidare, och så vidare. Det är inte mänskligt att vara så perfekt.

Vad är då lösningen? Jo, du måste sänka dina krav och finna glädjen i det där lilla. Glädjen att få se en soluppgång varje dag, att kunna gå i naturen och höra fåglarna kvittra eller bara att ta ett djupt andetag. Om detta är dina kriterier för att må bra, då kommer du att hitta inre frid.

Detta var mina tankar för idag, tack för att du tog dig tid att läsa. För mer inspiration och vägledning kan jag rekommendera boken En ny jord.

Spara tid genom att träna hemma

När det kommer till träning så är det många av oss som slösar mycket tid på att ta oss till och från träningslokalen. Detta är tid av ens dag som bara försvinner. Då det är många som är stressade och känner att de inte hinner med allt som ska göras så är det fullkomligt idiotiskt att spendera så mycket av ens dyrbara tid endast på att fara till och från ett gym. Håller ni med? Trodde väl det!

Det finns många bra lösningar på hur man kan spara in tid och bland annat är det så att man kan börja träna mer hemma och utomhus. Då slipper man slänga bort den tid som vanligtvis går till att åka till och från gymmet och då kan man använda den tiden till något trevligare. Man missar ju inte träningen för den sakens skull!

Bygg ett litet hemmagym

Tjej på en träningsmatta

En smart sak som många gör idag är att bygga ett hemmagym. Man måste inte ha ett hus med förråd eller källare för att kunna ha ett gym hemma. Det går lika bra att ha ett gym i en lägenhet, om man har tillräckligt mycket plats för det, vill säga.

Saker att tänka på när man börjar bygga upp sitt gym är att köpa exempelvis en träningsmatta, de redskap som du vet att du kommer att använda dig mest av och som är lite billigare. Som sagt en träningsmatta, men även gymboll, hopprep, träningsband några hantlar och gymmet är redo! Det är svårt att köpa på sig allt på en gång då det kostar ganska mycket.

Ha tålamod och bygg upp ditt gym under en längre tid så ska du se att du inte bara får en trevlig plats att träna på, du kan också vara stolt över vad du har skapat!

Hårtrimmers och Paretoprincipen

På temat att investera i sig själv är ju tid den viktigaste valutan. För mig handlar det väldigt mycket om att på olika sätt dra ner på tiden man använder till aktiviteter som inte ger en mycket. T.ex. skrev jag lite om att ha städhjälp tidigare, vilket avlastar mycket.

Klippa sig själv

Hårtrimmer eller sax??

Tyvärr kan man ju inte anlita folk för att göra allting, om man inte är rik såklart. Men det finns andra sätt där man faktiskt kan både spara in pengar och tid. Att klippa sig själv och övriga familjemedlemmar genom att köpa en hårtrimmer är ett bra exempel. Här hittar du bra information om hårtrimmers.

Det är faktiskt något min mamma lärde mig. När jag var liten klippte hon hela familjen och sparade in tusentals kronor varje år, även tid. Gör man det lite effektivt, t.ex. genom att klippa alla på samma gång sparar man in massor mer tid. Nu har jag en ganska enkel frisyr att underhålla och det enda jag behöver är en hårtrimmer och en sax för att klippa topparna ibland.

Det är f.ö ganska kul att klippa, både sig själv och andra. Har dock inte klippt andra så mycket, men skaffar jag en pojkvän någon gång i framtiden lär jag klippa honom. Förhoppningsvis är det en rakad man, det ser verkligen härligt ut att dra en hårtrimmer genom håret och se hur det nästan är som päls som åker bort.

Paretoprincipen

Paretoprincipen kallas också 80/20-regeln och är ett mycket effektivt mindset att ha när det gäller att lösgöra tid och pengar. Det bygger på att generellt sätt i aktiviteter så genererar 20% av insatsen 80% av resultatet. Vad innebär det för vardagsaktiviteter och hur applicerar man det på sitt eget liv? Rent allmänt betyder det att du ska identifiera vilka 20% av din insats det är som genererar störst avkastning. Detta gäller för både tid och pengar, och allting egentligen. För att återkoppla till att klippa sig själv och sin familj kan man säga att klippa alla på samma gång är att följa paretoprincipen. Jämför det med att klippa alla en gång i taget, då måste man plocka fram hårtrimmer, sax och andra klippredskap samt städa undan hår och så vidare flera gånger, det tillsammans tar säkert längre tid än själva klippningen.

Så är det för många aktiviteter, så testa några dagar att fokusera på vad det är som faktiskt ger resultat i olika aktiviteter så kommer du märka att det är en liten del av jobbet som drar det stora lasset. Då skalar du bort oeffektiv tidsanvändning och gör samma sak igen. Efter några cykler har du antagligen lösgjort massor av tid.

 

4 Tips för att frigöra tid i vardagen!

I detta inlägg tänkte vi ta upp en väldigt grundläggande men ändå viktig sak. Nämligen att förenkla och effektivisera sin vardag! Alla har vi sysslor som vi behöver göra varje dag, men vissa är mindre viktiga än andra. Med hjälp av lite eftertanke och analys kan man ofta effektivisera flera sysslor, göra sig av med några och få hjälp med några!

1. Anlita hemhjälp

Flyttstädning är en populär tjänst.

Några av de största och mest tidskrävande sysslorna är de som utförs i hemmet. Hemhjälp har blivit allt vanligare de senaste åren, mycket tack vare rutavdraget. Den vanligaste hjälpen i hemmet är vanlig vardagsstädning, men även flyttstädning är ett populärt alternativ.

Jag personligen anlitade hjälp med flyttstädning i Borås när jag flyttade till Göteborg. Detta frigjorde tid för mig och jag kunde fokusera på att magasinera mina tillhörigheter hos mina föräldrar i Borås istället. Andra bra tjänster man kan köpa för hemmets sysslor är: Barnpassning, trädgårdsskötsel och matlagning.

2. Åk kollektivt och plugga eller jobba

Att åka kollektivt är inte bara bra för miljön, det kan även frigöra tid. Det passar inte alla, men för de som kan plugga eller jobba var som helst (vilka blir mer och mer) är det perfekt att åka kollektivt istället för att ta bilen. Åker du bil har du väldigt begränsade möjligheter till att göra vettiga saker, förutom just att köra bil. Men på en buss, tunnelbana, spårvagn och liknande kan du i lugn och ro studera eller arbeta. Eller varför inte bara koppla av och läsa en bok.

3. Eliminera dåliga rutiner

Många av oss har tyvärr lite dåliga rutiner vi gör i vardagen. Dessa tar ofta tid och för inget gott med sig. Ta dig själv i kragen och se över vad du gör under en dag. Kanske hittar du flera onödiga saker du gör som du kan skippa helt. Till exempel att gå ut för en cigg kan ta 5-10 minuter, tid du hade kunnat använda till något mycket vettigare.

4. Effektivisera allt du gör

Det fjärde och sista rådet är också det mest krävande. Ibland kan det vara svårt att se exakt hur man ska kunna effektivisera en viss syssla. Men ofta handlar det om lite planering och struktur bara. Ett enkelt tips är att göra saker i större satser. Istället för att göra en kedja av småsaker kanske man kan göra flera liknande samtidigt. Ett exempel kan vara att svara på alla sina email på samma gång, istället för att logga in då och då och svara på ett i taget.

// Maja

Min flytt från Stockholm för att hitta lyckan på landet

halland

Jag som skriver här brinner som ni vet för att hitta lyckan i livet, hur klyschigt det än må låta. Exakt hur man går till väga skiljer sig såklart från person till person och det finns inga klara riktlinjer. Man måste känna efter inom sig själv vad som är viktigt i livet. För mig var det en insikt som vuxit fram mer och mer de senaste åren. Denna insikt var att jag inte trivs så bra i en stad, speciellt inte en storstad som Stockholm. Jag är uppvuxen i innerstaden och har alltid bott i centrum. Jag har gått i skola, varit på dater, festat, och träffat vänner här. Även på min lediga tid har jag främst varit inom de mest centrala delarna.

Även om det har sin charm tror jag att människan ändå har någon sorts uråldrig koppling till naturen. Vi har under årmiljoner utvecklat instinkter och beteenden som är anpassade till skog och natur. I en storstad finns det inget sånt, istället är det stora betongkomplex och tusentals okända ansikten.

Om min flytt från Stockholm

stockholm

Jag lämnade staden nu i höst som 27:åring. Rent praktiskt var det förvånansvärt lätt att ta steget. Jag hittade snabbt och lätt en bra och seriös hyresgäst som hyr i 2:a hand, 6 månader i taget. Men det kanske bästa och smidigaste var att jag anlitade en städfirma. Dom gjorde ett bra jobb och jag sparade tid och frustrationer. Flyttstädning är väl kanske det tråkigaste som finns i hela världen. Så ska du flytta så kan jag verkligen rekommendera dig att anlita en städfirma. Eftersom jag hyrde ut lägenheten i andra hand så behövde jag inte heller tänka på att sälja av eller magasinera möbler och tillhörigheter. Självklart hade jag behövt dessa till mitt nya boende, men stället jag hyr är också möblerat!

Mitt nya liv på landet

Jag har flyttat långt bort från Stockholm nu, ända till Halland i Västsverige. Här har jag fått hyra en stuga på en tomt som ligger utanför orten Älvsered. På tomten ligger ett större hus där en familj med 3 barn bor. Jag trivs toppen i min lilla stuga och vart jag än vänder mig är jag ute i naturen! Det känns helt fantastiskt och varje dag är så levande på något sätt. Alla människor man möter i området är vänliga och pratsamma, detta eftersom man inte träffar på så många helt enkelt. Så det ska vara tycker jag. Spontant tycker jag det känns konstigt ibland, hur många människor man möter i en storstad som man inte pratar med.

Jag promenerar säkert någon mil varje dag och utforskar skogarna, småvägarna och liknande. Jag har hittat flera mysiga ställen där jag bara sitter ner och mediterar under långa stunder. Tyvärr är det så kallt nu så jag klarar sällan av att sitta mycket längre än 10-20 minuter. Men jag kan verkligen tänka mig hur underbart det måste vara att bo här på sommaren. Om jag bor kvar då eller inte är frågan, men jag är bra sugen nu i alla fall. Andra saker jag har gjort här ute är ridning, fiske och jag var även med en sväng på älgjakten.

Jag tycker detta är något alla människor borde testa på, att leva nära naturen under en viss tid (eller för alltid).

// Sara

Investera i dig själv!

investera

Hej och välkomna till första inlägget här på jagtid.nu. Vi tänkte tipsa om något av det mest grundläggande i ett hälsosamt och lyckligt liv. Vad är detta då enligt oss? Jo, det är att investera i sig själv.

Hur investerar man i sig själv?

Att investera i sig själv kan handla om alla möjliga saker. Det beror helt enkelt på vad just du har för intressen och mål i livet. Att läsa en utbildning bara för att få ett jobb som ger mycket betalt, som man inte gillar, är inte att investera i sig själv. Men däremot att gå en utbildning för att lära sig mer om ett ämne man brinner för och vill jobba med resten av livet, det är att investera i sig själv!

lasa

Några områden är givande för i stort sett alla människor att investera i. En utbildning, som man gillar, är en mycket bra investering för framtiden. Speciellt i dagens samhälle där det blir allt viktigare med en högskoleexamen. Att lära sig mer om kost är en investering som kan ge dig bättre hälsa. Att lägga ner tid på att träna är också något alla bör göra. Att ständigt läsa böcker och lära sig nya saker är en investering som berikar livet oerhört. Kunskap är den lättaste ryggsäcken att bära, eller hur ordspråket nu gick.

Vidare ska man inte negligera sitt sinne. Att praktisera mindfulness, meditation och liknande kommer att förbättra din livskvalité avsevärt. När man har tusen tankar i huvudet är man sällan produktiv och kreativ. De bästa idéerna kommer när man är avslappnad och ”tom” där uppe. Därför är det bara positivt att investera i spirituella läror.

Relationer, både kärleks och sociala, är något fundamentalt och i stort sett livsviktigt för oss människor. Man måste inse att man är ett socialt djur. Därför rekommenderar vi alla att investera i olika relationer och även att underhålla de man har! Det kan vara allt från att gå en kvällskurs till att prata med främlingar på stan. Du kommer må så mycket bättre av det!

Områden där man kan minska sina investeringar är bland annat TV-tittande, datorspelande och brukande av diverse droger, för att nämna några.

Följer ni dessa enkla med effektiva råd kan vi garantera att ni kommer känna stor skillnad snabbt!