Vi tänkte här återigen ta upp lite om skönhet såsom smink med mera. Vi skrev bland annat om foundation här vilket är ett fantastiskt bra hjälpmedel.

I detta inlägg tänkte vi fokusera på ögonen, vilket innefattar bland annat ögonbrynen och ögonfransarna.

Tips på lite smink för ögonen

Eyeliner och kajal

Något av det allra vanligaste sminket för ögonen är väl eyeliner som vi klumpar ihop med kajal. Redan på de gamla egypternas tid använde kvinnorna mascara-liknande produkter.

Det finns lite olika stilar, det klassiska är bara ett vanligt ”streck” men vår favorit är att göra en vinge ut mot tinningen. En riktigt bra eyeliner är denna från NYX.

Ögonfransserum

Ögonfransarna är sjukt viktigt när det kommer till att få en snygg ögonmakeup. Desto större, längre och fylligare desto bättre! Därför har det växt fram en stor kategori med serums och growth-boosters så kallat ögonfransserum.

Det serumet gör är att få dina ögonfransar att växa extra mycket så de blir större och längre än vanligt. Det är en helt fantastiskt bra produkt som ger dig en grym edge i sminkandet. För mer info om ögonfransserum samt bästa produkter tipsar vi om denna artikel.

Mascara

Mascara

Mascara är också en av de allra vanligaste make up produkterna på marknaden. Mascara ger dina ögonfransar en bättre look och vi föredrar det framför t.ex. lösögonfransar. Det går såklart utmärkt att kombinera med ögonfransserum som vi nämnde ovan för att få extra långa ögonfransar som man sedan kan kröna med lite mascara!

Många funderar på om de ska köpa en vattenfast variant eller ej. Vår rekommendation är att inte göra det. Detta eftersom en vattenfast sliter extra mycket på fransarna då den är svårare att tvätta bort. Undvik istället regn och i värsta fall acceptera att det blir lite sämre bara 🙂

Detta var lite tips och information från oss, hoppas ni uppskattar dem! Ha det bra så länge så hörs vi!