Jag som skriver här brinner som ni vet för att hitta lyckan i livet, hur klyschigt det än må låta. Exakt hur man går till väga skiljer sig såklart från person till person och det finns inga klara riktlinjer. Man måste känna efter inom sig själv vad som är viktigt i livet. För mig var det en insikt som vuxit fram mer och mer de senaste åren. Denna insikt var att jag inte trivs så bra i en stad, speciellt inte en storstad som Stockholm. Jag är uppvuxen i innerstaden och har alltid bott i centrum. Jag har gått i skola, varit på dater, festat, och träffat vänner här. Även på min lediga tid har jag främst varit inom de mest centrala delarna.

Även om det har sin charm tror jag att människan ändå har någon sorts uråldrig koppling till naturen. Vi har under årmiljoner utvecklat instinkter och beteenden som är anpassade till skog och natur. I en storstad finns det inget sånt, istället är det stora betongkomplex och tusentals okända ansikten.

Om min flytt från Stockholm

stockholm

Jag lämnade staden nu i höst som 27:åring. Rent praktiskt var det förvånansvärt lätt att ta steget. Jag hittade snabbt och lätt en bra och seriös hyresgäst som hyr i 2:a hand, 6 månader i taget. Men det kanske bästa och smidigaste var att jag anlitade en städfirma. Dom gjorde ett bra jobb och jag sparade tid och frustrationer. Flyttstädning är väl kanske det tråkigaste som finns i hela världen. Så ska du flytta så kan jag verkligen rekommendera dig att anlita en städfirma. Eftersom jag hyrde ut lägenheten i andra hand så behövde jag inte heller tänka på att sälja av eller magasinera möbler och tillhörigheter. Självklart hade jag behövt dessa till mitt nya boende, men stället jag hyr är också möblerat!

Mitt nya liv på landet

Jag har flyttat långt bort från Stockholm nu, ända till Halland i Västsverige. Här har jag fått hyra en stuga på en tomt som ligger utanför orten Älvsered. På tomten ligger ett större hus där en familj med 3 barn bor. Jag trivs toppen i min lilla stuga och vart jag än vänder mig är jag ute i naturen! Det känns helt fantastiskt och varje dag är så levande på något sätt. Alla människor man möter i området är vänliga och pratsamma, detta eftersom man inte träffar på så många helt enkelt. Så det ska vara tycker jag. Spontant tycker jag det känns konstigt ibland, hur många människor man möter i en storstad som man inte pratar med.

Jag promenerar säkert någon mil varje dag och utforskar skogarna, småvägarna och liknande. Jag har hittat flera mysiga ställen där jag bara sitter ner och mediterar under långa stunder. Tyvärr är det så kallt nu så jag klarar sällan av att sitta mycket längre än 10-20 minuter. Men jag kan verkligen tänka mig hur underbart det måste vara att bo här på sommaren. Om jag bor kvar då eller inte är frågan, men jag är bra sugen nu i alla fall. Andra saker jag har gjort här ute är ridning, fiske och jag var även med en sväng på älgjakten.

Jag tycker detta är något alla människor borde testa på, att leva nära naturen under en viss tid (eller för alltid).

// Sara